Aquest cap de setmana torna la Fórmula 1 a un escenari mític en el qual es corre des de 1950 quan es va posar en marxa aquesta competició, Silverstone, que acollirà novament el GP de la Gran Bretanya. Els Mercedes arriben com a favorits però amb uns Williams i uns Red Bull que no ho posaran fàcil, igual que la meteorologia que de ben segur serà un factor clau en aquest Gran Premi. 

La Fórmula 1 comença un juliol ple de curses, i ho fa amb una primera cita molt especial; Silverstone. El mític circuit britànic acull curses des de 1950, on allí es va celebrar la primera prova del Campionat puntuable de Fórmula 1. Des d’aleshores el traçat anglès ha viscut nombroses curses amb moments inoblidables i únics, amb diferents generacions i èpoques que han anat canviant al llarg del temps.

Silverstone a més aquest cap de setmana es vesteix de gala, ja que se celebrarà la 50ª cursa en aquest circuit, i ho farà amb una situació molt especial. Els Mercedes arriben a aquesta novena cita del certamen amb el Campionat en l’aire, ja que després de la victòria de Rosberg a Àustria, Hamilton ja es troba a gairebé 30 punts del liderat. Aquest cap de setmana corre a casa, i la motivació ha de ser major per poder retallar distàncies amb el seu company d’equip.

No obstant les Fletxes de Plata tampoc ho tindran fàcil per aconseguir un nou doblet, i és que com bé ha dit Niki Lauda al llarg d’aquesta setmana, la competència s’acosta al regnat de Mercedes, i sinó reaccionen ràpid equips com Red Bull i Williams aviat arribaran a la seva posició. Cal recordar que Williams va aconseguir un històric doblet a Spielberg durant la qualificació, tenint Felipe Massa al capdavant de la graella. Aquest fet costarà tornar-lo a repetir, però s’espera molt dels de Grove en terres angleses.

Pel que fa a Red Bull, esperen tornar a ser el primer equip de la resta després de protagonitzar un decebedor paper a Àustria. Els de Milton Keynes només es van dur quatre punts per part de Daniel Ricciardo, que va salvar l’escuderia després del desastrós abandonament de Sebastian Vettel. D’altra banda Ferrari ha de mantenir almenys al ritme d’aquests dos equips, doncs ja centrats en 2015 no sembla que hagin de millorar molt més aquesta temporada.

Centrant-nos en aquest Gran Premi, cal destacar diverses notícies molt importants. En primer lloc cal ressenyar que el català Dani Juncadella es pujarà al Force Índia de Nico Hulkenberg durant la primera tanda de lliures, una notícia molt bona per als interessos nacionals. D’altra banda, en aquests mateixos lliures també veurem en acció Susie Wolff, sent la primera dona en participar dins d’un Gran Premi des de 1992, quan Giovanna Amati va pujar al Benetton. Gran oportunitat per Wolff, que ja se sent molt emocionada amb aquest repte.

També en aquesta jornada de divendres veurem en acció a Robin Frinjs al volant d’un dels Caterham, alhora que Giedo Van der Garde es pujarà al C33 de Sauber. Quatre pilots provadors que saltaran a la pista per desenvolupar els monoplaces dels seus equips respectius, alhora que podran tenir una gran oportunitat de pujar a aquests veloços bòlids.

Una de les claus d’aquest Gran Premi, sens dubte, serà la meteorologia. Silverstone està caracteritzat per les seves pluges durant tot el cap de setmana, i no seria estrany que el líquid element faci acte de presència en alguna de les sessions. És més, algunes de les previsions meteorològiques apunten a pluja en algun moment del cap de setmana.

Dissabte sembla ser el dia que segurament la pista estarà mullada, amb un 70% de possibilitats de ruixats, mentre que durant el divendres i el diumenge les previsions són molt més dubtoses, però segueixen amb alguna opció de tenir aigua en pista. Les temperatures rondarab entre els 10ºC i els 24ºC, mentre que el vent bufarà tot el cap de setmana de sud-oest al voltant dels 25km/h.

Això és tot, ara només falta esperar que els motors s’encenguin a partir de les 11h (Hora peninsular) perquè comencin els lliures 1. La segona tanda serà a les 15h, mentre que la resta de cap de setmana es disputarà amb l’horari típic europeu. Veurem que dóna de si aquest interessant Gran Premi de la Gran Bretanya 2014.