El que portava sent un intens rumor des de fa setmanes, fa breus instants s’ha acabat confirmant. Pastor Maldonado fitxa per l’escuderia Lotus per substituir a Kimi Raikkonen l’any vinent, al costat de Romain Grosjean, que gràcies a la seva espectacular segona meitat de temporada, renova amb els d’Enstone. 

L’equip Lotus F1 Team anunciat breument per les xarxes socials que Pastor Maldonado formarà part de l’escuderia d’Enstone a partir de la temporada que ve. El veneçolà ademés tindrà com a company d’equip a Romain Grosjean, que renova un any més amb Lotus després de fer un final de temporada molt bo. Recordem que Maldonado va debutar a la Formula 1 de la mà de Williams al 2011, on a continuat fins aquest any. En aquests tres anys amb els de Grove arribat a conseguir una Pole Position i una victòria durant el GP d’Espanya del 2012, a més a més de grans calificacions durant aquell any. Ara agafa una nova dimensió amb un equip punter, on lluitarà per podis i victòries, si Lotus és capaç de proporcionar-li un bon cotxe.

Pel que fa Grosjean destaquem que va debutar a la Formula 1 l’any 2009 amb l’equip Renault, però al no obtenir grans actuacions va retornar a la GP2 on amb l’equip DAMS és va endur el Títol l’any 2011. L’any passat va tornar a la Categoria Reina amb l’equip Lotus, on va obtenir tres podis i grans crítiques pel seu agresiu pilotatge. Aquest any ha fet una gran temporada obtenin sis podis i posant contra les cordes a tot un Campió del Món com és Kimi Raikkonen. Veurem que són capaços de fer aquests dos pilots amb un cotxe que s’espera que sigui dels més competitius l’any vinent.

Això és el que ha declarat el veneçolà sobre el seu nou fixatge amb Lotus: “És una oportunitat fantàstica per a mi unir-me a l’equip Lotus al 2014. No és cap secret que he volgut un canvi per ajudar a empènyer la meva carrera a la F1, i l’equip Lotus em va oferir la millor oportunitat per ser competitiu en la propera temporada. Les regulacions i els monoplaces canviaran molt, així que és un molt bon moment per a un nou començament. No puc esperar més per pilotar amb els colors negre i daurat”.

Per una altre banda, Grosjean ha comentat el següent sobre la seva renovació: “Estic molt content de tenir la confirmació oficial de que seguiré pilotant per a l’equip Lotus la temporada que vé. Enguany ha estat enormement gratificant per a mi. Hem treballat molt bé junts i sé que tots a Enstone estan motivats per seguir lluitant per l’últim punt disponible. Estic molt emocionat amb el cotxe de l’any que ve i no puc esperar més per estar en pista en els tests de pretemporada abans d’arribar a Austràlia per a la primera cursa del any”.

Per finalitzar el cap d’equip, Eric Boullier, ha dit el següent sobre els seus pilots de 2014: “És un gran plaer que podem confirmar oficialment que Romain Grosjean continuarà amb Lotus la propera temporada. Ell realment ha demostrat la major part del seu gran talent durant l’última part de la temporada 2013 i serà un actiu fantàstic per al nostre desafiament de 2014. Romain estarà acompanyat per Pastor Maldonado, un pilot que he conegut des de que va conduir per mi a DAMS en les World Series by Renault de la temporada 2005. És clar que Pastor té un ritme i potencial -demostrat pel seu èxit amb el Títol de la GP2 Series  al 2010 i després a través de sòlides carreres al llarg de la seva trajectoria a Williams- i estem convençuts que serem capaços de proporcionar un entorn adequat perquè pugui aconseguir regularitat a la pista. Hem estat treballant dos anys amb el nostre nou cotxe i amb l’alineació per a les noves regulacions, i estem segurs que tenim una molt bona solució per a tots els desafiaments que s’acosten. Amb Romain i Pastor crec que Lotus serà capaç de fer que un bon nombre de sorpreses l’any que ve”.

Declaracions de la web oficial de Lotus F1 Team.