Mercedes tornarà a estar davant de tot de la graella de sortida d’aquest quart Gran Premi de la temporada. Lewis Hamilton s’ha emportat la Pole Position per davant dels dos Red Bull de Daniel Ricciardo i Sebastian Vettel. Fernando Alonso només ha pogut ser cinquè, mentre que Raikkonen ni ha superat el tall de la Q3.

La qualificació d’aquest Gran Premi ha començat amb una intensa pluja caient sobre el circuit, que ha motivat la aparició dels pneumàtics de pluja extrema inicialment. A mesura que els pilots anaven rodant, el traçat s’anava fent cada cop més ràpid, i cap al final de la Q1 ja alguns pilots montaven intermedis. Els Mercedes i els Red Bull dominaven a plaer la sessió, però per darrere una gran igualtat marcava la ronda. Amb Pastor Maldonado fora de combat per uns nous problemes al seu Lotus, només un pilot de meitat de taula podia quedar eliminat.

Kobayashi, Bianchi, Chilton, Ericsson i Maldonado ja eliminats, veiem com varios pilots milloraven el seu crono, condemnant d’aquesta forma al Sauber de Esteban Gutierrez, que tindrà que sortir demà des de la 17ª posició.

Durant la Q2 la pluja donava una tregua, i els pilots podien sortir amb intermedis d’un bon principi. Al capdamunt els de sempre, els dos Mercedes i els dos Red Bull, amb Alonso incrustat a la cinquena posició. Darrere d’ells és disputava una lluita titànica per obtenir el pas a la definitiva Q3. Ja amb el conometre a zero, un increïble i sorprenent Romain Grosjean situava el seu Lotus a la sisena posició, just per davant dels dos Williams que és colaven dins del top 10. Vergne i Hulkenberg també és posaven dins de la salvació, condemnant a Raikkonen i els dos McLaren. La pluja començava apretar i ja ningún pilot podia millorar.

Així doncs Raikkonen amb el Ferrari és quedava a les portes de la Q3, just seguit del McLaren de Jenson Button, del Toro Rosso de Kvyat, del Sauber de Sutil, de l’altre McLaren de Magnussen i tancant la Q2 el Force India de Sergio Perez.

Començava la definitiva Q3 amb una pista més mullada, a conseqüència d’una lleugera pluja que queia sobre Xangai. En la primera tentativa Hamilton ja és situava en primera posició seguit de Vettel, Rosberg, Riciardo i el Ferrari d’Alonso. Precisament l’asturià era l’últim en sortir del box per fer la última volta conometrada. Per el moment havia retrocedit fins el novè lloc, però el pilot d’Oviedo és situava cinquè de nou, tot i trobar-se al Mercedes de Rosberg envirollat a l’últim revolt. Abans, Hamilton havia augmentat el seu avantatge al capdavant, seguit d’un Ricciardo que superava de nou a Vettel, i amb un Rosberg incòmode amb els frens del W05. Felipe Massa és posava en l’últim instant en sisè lloc per davant de Bottas, Hulkenberg, Vergne i un gran Grosjean amb el Lotus.

Demà a les 09:00h és disputarà la cursa del Gran Premi de la Xina, la qual s’espera condicions de sec i on tot pot passar.