S’ha obert el mundial de Fórmula 1 a Melbourne amb Fernando Alonso marcant la pauta a la pista i deixant al segon classificat, Jenson Button a més de mig segon de diferència.

La sessió s’ha iniciat amb una volta d’instal · lació de gairebé tots els pilots, deixant de banda als Lotus, Red Bull, Caterham i Marussia.

Ja en aquesta volta d’instal · lació ha hagut sorpreses, com la del gran favorit aquest cap de setmana, Lewis Hamilton, que amb el seu Mercedes es quedava parat enmig de la pista amb un problema aparentment d’un sensor de la pressió d’oli.

La tanda d’entrenaments s’ha anat desenvolupant i els pilots anaven marcant temps, s’ha vist un Ferrari sòlid i un McLaren per sobre de les expectatives, seguits de Williams i d’un de moment discret Mercedes, el de Nico Rosberg.

Sebastian Vettel, finalment ha sortit i ha pogut marcar un parell de voltes cronometrades amb un ritme de entre unes 8 dècimes més lent que el primer.

Però els problemes grans se’ls ha portat l’equip Lotus, que només ha pogut treure a Pastor Maldonado a la pista i al final de la sessió, però el pilot veneçolà en la seva volta d’instal · lació ha hagut d’aturar el seu motor perquè a l’interior l’habitacle sortia molt fum.

Marcus Ericsson també ha hagut d’abandonar la sessió abans d’hora i el total de pilots que no han arquejat temps en aquesta sessió és de 6 pilots .

La classificació final és la següent : 1r Alonso 2n Button 3r Bottas 4t Massa 5è Ricciardo 6è Rosberg 7è Vettel 8è Magnussen 9è Raikkonen 10è Vergne 11è Hulkenberg 12è Perez 13 º Kvyat 14è Gutierrez 15 º Subtil 16è Bianchi 17 º Chilton